Blog

Ako vybrať darček pre poľovníka? Rady a tipy ako potešiť každého lovca

Máte v okolí poľovníka a radi by ste ho potešili originálnym darčekom, ktorý mu nielen spraví radosť, ale bude aj užitočný? Poradíme vám ako vybrať ten najvhodnejší darček pre poľovníka ľahko a efektívne. Každý poľovník môže mať iné predstavy o dokonalom darčeku, avšak istými kúskami nepohŕdne žiaden nadšenec lovu a lesov. 

darcek-pre-polovnika

Nechcete nič všedné? Vyberte si originálny darček pre poľovníka

Ak hľadáte niečo naozaj originálne, čo poľovníkovi spraví radosť, ste na správnom mieste. Môžete sa inšpirovať širokou ponukou sortimentu pre poľovníkov, ktorý spája účelovosť s kvalitou, nápaditým dizajnom a originálnosťou. 

Inšpiratívne lovecké doplnky

Snáď najintuitívnejší námet na darček pre poľovníka je nová zbraň. Ale povedzme si to narovinu. Kto vie lepšie akú zbraň potrebuje a aké parametre mu najviac vyhovujú, ako sám poľovník? Práve preto odporúčame zamerať sa skôr na univerzálne a multifunkčné doplnky, radšej ako na zbrane a streleckú techniku. 

Lovecké nože a brúsky 

Vieme, má tych nožov viac než je potrebné a neprestajne si dokupuje ďalšie. To preto, že kvalitný nôž je neodmysliteľnou súčasťou akejkoľvek outdoorovej aktivity. Bez (aspoň jedného) noža ani na krok. Práve lovecký nôž modelu 232-XH-6V FIXIR predstavuje ideálneho pomocníka do lesa a na poľovačku. Jeho multifunkčný dizajn a vysoká kvalita zhotovenia zaručujú, že sa poľovník v lese nedostane do úzkych. 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/noz-232-xh-6v-fixir/ 

 

Ku každému nožu patrí spoľahlivá brúska, lebo máločo je frustrujúcejšie ako nôž s nedôsledne nabrúseným ostrým. A aj ten najodolnejší nôž potrebuje občas doladiť ostrosť. Práve brúska Work Sharp Guided Field Sharpener perfektne spĺňa tento účel a vďaka dvom diamantovým a trom rôznym keramickým povrchom vycibrí ostrie každej čepele. Navyše, brúska je ľahko skladná a preto je vhodná na cestách. 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/work-sharp-guided-field-sharpener/

Lovecké batohy, tašky a brašne

Nie je tajomstvom, že poľovník do lesa na ľahko nechodí. Veď to poznáte sami. Plné vačky, batoh, kopec príslušenstva na opasku a stále toho nie je dosť. Prejaviť pozornosť poľovníkovi preto viete aj praktickou, no dizajnovo vyladenou taškou či brašňou.

Ak vám ide skôr o konzervatívnejší dizajn a maximum praktických kvalít, inšpirujte sa týmto loveckým batohom. Dostatok miesta, viacúčelovosť horského ruksaku a pevné materiály zaručia, že tento ruksak bude slúžiť poľovníkovi naozaj dlho. 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/polovnicky-ruksak-bw-25l-zeleny/ 

 

Ak si trúfnete zvoliť odvážnejší výber, táto elegantná poľovnícka taška by nemala újsť vašej pozornosti. Doprajte poľovníkovi radosť z tašky s premysleným dizajnom a dekoratívnou potlačou jeleňa.

Produkt: https://www.kalibersp.sk/taska-podkova-ruc--jelen-hneda/ 

Tipy na lovecké oblečenie

Poľovníctvo vie byť naozaj náročná vášeň, najmä v nepriaznivom počasí. Vhodný odev je preto neoddeliteľná súčasť každej loveckej expedície. Vyberte to najvhodnejšie oblečenie pre poľovníka aj vďaka našim tipom. Pletená bunda Sarek od Deerhunter je mimoriadne mäkká a pohodlná, skrátka ideálna ako vrchné oblečenie na jar a jeseň.

Produkt: https://www.kalibersp.sk/deerhunter-sarek-knitted-jacket-pletena-bunda/ 

 

Blíži sa významný poľovnícka udalosť? Lov nie je len blato, ihličie a zbrane. Aj poľovníci si potrpia na štýl. Zelené pánske sako FEDOR spája funkčnosť s eleganciou a dômyselným dizajnom, ktorý osloví každého priaznivca poľovačiek. Sako ohúri elegantnými výšivkami pod vreckami a gombíkmi z pravej parohoviny.

Produkt: https://www.kalibersp.sk/panske-sako-fedor-zelene/ 

 

Nie je náhoda, že lovci zveri majú mimoriadne kladný vzťah ku koži ako k materiálu. Potešiť poľovníka teda viete aj kvalitným koženým opaskom. Luxusný opasok DEERHUNTER Leather Belt spĺňa všetky predpoklady, ktoré by lovec mohol očakávať. Je spoľahlivý, odolný, vyrobený 100 % z kože a zvýrazní ten správny štýl.

Produkt: https://www.kalibersp.sk/deerhunter-leather-belt-width-4cm-kozeny-opasok/ 

Veci na každodenné použitie: EDC pre poľovníka

Lesné aktivity vedia byť rizikom nie iba pre poľovníka, ale hlavne pre jeho elektroniku. Predovšetkým moderné smartfóny vedia byť mimoriadne krehké. Preto je na mieste zamyslieť sa nad obdarovaním poľovníka robustným, koženým púzdrom na mobil. Okrem štýlového doplnku puzdro GREENBURRY 1818B ochráni mobil pred oškrením, otlačením a výrazne tlmí prípadný pád. 

 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/greenburry-1818b-kozene-puzdo-na-mobil/   

 

Nakoniec, kožená peňaženka môže byť takisto skvelý nápad na obdarovanie poľovníka. Je kompaktná, priestranná, príjemná na dotyk a najmä, jej jedinečné vyobrazenie srnca si získa špeciálne miesto u každého poľovníka. 

 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/kozena-penazenka-srnec-vysoka/  

Vtipný darček pre poľovníka: nebojte sa vybrať darček s humorom

Stále ste si nevybrali? Občas je dôležité pozrieť sa na veci s nadhľadom. Práve zrnko humoru vo výbere vám pomôže zvoliť naozaj vtipný darček pre poľovníka, ktorý okrem úsmevu poslúži na poľovačke. 

 

Alebo nielen na poľovačke. Čo poľovníkovi vyčarí srdečnejší úsmev na tvári ako spoločnosť iných poľovníkov okolo dizajnérskej tácky s pohárikmi, a veru nie prázdnymi? Každý úlovok si zaslúži osláviť. Tácka s pohárikmi v loveckom štýle a obrázkom diviaka pohostí až 12 poľovníkov naraz!

 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/tacka-s-poharikmi/ 

 

Podobne milý a vtipný darček pre poľovníka môže byť aj tematický vankúš s vyobrazením lesnej zveri. Okrem pohodlia poľovníkovi prinesie aj ústavičný komfort a prepojenie s tým, čo ho teší najviac - s lesom a poľovaním. Inšpirujte sa napríklad dizajnom zvierat v lese:

 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/vankus/ 

 

Povedzme si to narovinu. Zbrane a strelivo sú hlbokou súčasťou poľovníctva. Každý poľovník sa vo svojich zbraniach vyžíva. Prečo nespojiť príjemné s užitočným? Termoska v tvare náboja je nielen vtipný, ale aj praktický darček pre poľovníka. 

 

Produkt: https://www.kalibersp.sk/termoska-gula-1l/ 

Stále ste si nevybrali? Objavte našu darčekovú ponuku

Ak ste si stálne nevybrali, úplne to chápeme. Zvoliť vhodný darček vie byť náročné. Aj preto sme to spravili za vás. Vieme čo poľovníka poteší a naše skúsenosti nám šepkajú jasne. Funkčnosť by mala byť prepojená s dizajnom a jemný náznak dômyselnosti taktiež neuškodí. Stále tápete? Načerpajte inšpiráciu v našej darčekovej sekcii a vyberte ten najlepší darček pre poľovníka. Ak by ste to aler preda len radšej nechali na poľovníka samého, potešte ho hodnotnou darčekovou kartou a určite si vyberie. 







Ako funguje fotopasca?

Fotopasce sú sofistikované zariadenia, ktoré sa stali nenahraditeľným nástrojom v poľovníctve, výskume divokej prírody a ochrane životného prostredia. Tieto kompaktné a spoľahlivé zariadenia majú schopnosť zachytávať pohyby a zaznamenávať obrazy a videá divokých zvierat a iných objektov v ich prirodzenom prostredí.

Vo svete moderných technológií hrajú fotopasce kľúčovú úlohu v získavaní dôležitých údajov a poskytovaní pohľadu na svet divožijúcich tvorov, ktorý by inak zostal skrytý pred naším ľudským zrakom. V tomto článku sa pozrieme podrobnejšie na to, ako tieto zázraky techniky fungujú a aké výhody prinášajú do našej schopnosti preskúmať a pochopiť divokú prírodu.

fotopasca-v-lese

Základné princípy fotopasce. Ako funguje?

Fotopasce majú za sebou dlhú evolúciu od svojich skromných začiatkov ako jednoduché mechanické zariadenia. Dnes sú vybavené najmodernejšími technológiami a ponúkajú neuveriteľnú spoľahlivosť a presnosť pri sledovaní divožijúcich tvorov. Ako však tieto zázraky techniky fungujú?

Základné princípy fotopasti spočívajú v kombinácii optických senzorov, spúšťacích mechanizmov a vysokokvalitných kamier, ktoré dokážu zaznamenať pohyb a zachytiť obrazy v nepriaznivých podmienkach.

Konkrétne sú fotopasce  vybavené pohybovými senzormi, ktoré umožňujú rozpoznanie pohybu zvierat a ľudí. Po aktivácii začnú fotopasce zaznamenávať fotografie alebo videá na svoju internú pamäťovú kartu. Fotopasce sú schopné fungovať aj v noci, a to vďaka použitiu infračerveného prísvitu na osvetlenie scény pred nimi, čím zabezpečujú záznam aj za nízkych svetelných podmienok.

Aké má fotopasca funkcie?

Jednotlivé funkcie sa líšia podľa značky a modelu fotopasce, avšak medzi najbežnejšie funkcie patrí

  • Zaznamenávanie obrázkov a videí
  • Detekcia pohybu a aktivácia záznamu
  • Nočná fotografia a video
  • Telemetrické a GPS funkcie

Zaznamenávanie obrázkov a videí

Fotopasce majú schopnosť zaznamenávať obrázky a videá vo vysokom rozlíšení, čím umožňujú zachytiť podrobné zábery divočiny. Tieto záznamy sú uložené na internom úložisku alebo pamäťovej karte a poskytujú dôležité informácie o divokých zvieratách, ich správaní a pohyboch. Obrázky a videá z fotopasti sú neskutočne užitočné pre výskumníkov, ochranárov prírody a poľovníkov.

Detekcia pohybu a aktivácia záznamu

Fotopasce sú vybavené rôznymi senzormi, vrátane pohybových senzorov, ktoré detegujú pohyb objektov v ich okolí. Keď senzory zaznamenajú pohyb, aktivuje sa záznamový režim fotopasti. Táto detekcia pohybu je kľúčovým prvkom, ktorý umožňuje fotopasti zaznamenávať len relevantné udalosti, čím šetrí energiu a úložný priestor.

Nočná fotografia a video

Mnoho fotopascí je vybavených infračervenými LED svetlami, ktoré umožňujú snímačom vidieť a zaznamenávať obrazy aj v úplnej tme. Tieto nočné režimy používajú infračervené svetlo na osvetlenie scény bez toho, aby vyžarovali viditeľné svetlo, čím sa zachováva neviditeľnosť pre zviera alebo podozrivé osoby. To umožňuje fotopasci fungovať spoľahlivo aj v noci a vytvárať záznamy bez narušenia prirodzeného prostredia.

Telemetrické a GPS funkcie

Niektoré pokročilé fotopasce sú vybavené telemetrickými a GPS funkciami, ktoré umožňujú výskumníkom a ochranárom prírody sledovať pohyb zvierat a získavať presné geografické údaje o ich lokalizácii. Tieto funkcie sú neoceniteľné pri monitorovaní migračných trás, správaní divokých zvierat a pri presnom mapovaní ich habitátov.

Aké sú výhody a nevýhody používania fotopascií?

Výhody:

  1. Presné dáta: Fotopasce poskytujú presné a spoľahlivé údaje o divokej prírode a ďalších sledovaných objektoch. Tieto dáta môžu byť významné pre výskumníkov a ochranárov prírody, ktorí potrebujú detailné informácie o správaní a migrácii divokých zvierat.

  2. Dlhotrvajúci monitoring: Fotopasce sú schopné pracovať nepretržite po dlhé obdobia, čo umožňuje dlhotrvajúci monitoring konkrétnej oblasti alebo druhu. To je nesmierne užitočné pri sledovaní sezónnych zmien v divokej prírode alebo pri zhromažďovaní dlhodobých dát.

  3. Šetrí čas a námahu: Fotopasce eliminujú potrebu človeka byť prítomným na mieste pre záznamy. Týmto spôsobom šetrí čas a námahu výskumníkov a ochranárov, ktorí by inak museli tráviť hodiny na mieste sledovania.

Nevýhody:

  1. Finančné náklady: Kvalitné fotopasce môžu byť finančne náročné. Ich počiatočná investícia zahŕňa nákup zariadenia, údržbu a náklady na energiu. To môže byť pre niektorých jednotlivcov alebo organizácie obmedzujúcim faktorom.

  2. Riziko zneužitia: Fotopasce môžu byť predmetom zneužitia, najmä ak sú inštalované v súkromných oblastiach. Neoprávnený prístup alebo krádež môžu ohroziť zariadenie alebo záznamy a môžu viesť k utrpeniu ochrancov prírody alebo výskumníkov.

  3. Omezené pôsobenie v nepriaznivých podmienkach: Fotopasce majú svoje obmedzenia v extrémnych poveternostných podmienkach, ako sú silné dažde alebo extrémne teploty. Tieto podmienky môžu ovplyvniť výkon senzorov a kvalitu záznamov, čo občas vedie k strate dát alebo nepresným informáciám.

Ako vybrať fotopascu?

Pri výbere fotopasce je dôležité zamerať sa na niekoľko kľúčových faktorov, ktoré vám pomôžu získať presné a spoľahlivé dáta z vášho monitorovacieho projektu. Tu je niekoľko tipov na to, čo by ste mali brať do úvahy:

  1. Rozlíšenie a kvalita obrazu: Zvolte fotopascu s dostatočným rozlíšením, aby ste mohli získavať jasné a detailné obrázky a videá divokých zvierat. Kvalita obrazu je kľúčová pre správne identifikáciu druhov a individuálnych jedincov.

  2. Nočné videnie: Pre monitorovanie v noci alebo za nízkych svetelných podmienok si vyberte fotopascu s kvalitnými infračervenými LED svetlami. Tieto svetlá umožňujú nočnú fotografiu a videá bez rušenia zvierat.

  3. Rýchlosť reakcie: Zistite, aká je rýchlosť reakcie fotopasti na detekciu pohybu. Rýchla reakcia zabezpečí, že nezmeškáte dôležité okamihy.

  4. Dosah senzorov: Uistite sa, že dosah senzorov fotopasti je dostatočne široký a dlhý, aby pokryl oblasť, ktorú chcete monitorovať. To je dôležité najmä pre veľké plochy alebo dlhodobé projekty.

  5. Úložný priestor: Zistite, aký typ úložného priestoru fotopasca používa. Výber správnej pamäťovej karty a dostatok úložného miesta sú kľúčové pre zachovanie dôležitých dát.

  6. Napájanie a energetická efektivita: Zvážte spôsob napájania fotopasti a jej energetickú efektivitu. Niektoré modely sú schopné pracovať na solárne napájanie, čo môže byť výhodné pre dlhodobé projekty v odľahlých oblastiach.

  7. Odolnosť voči poveternostným podmienkam: Ak plánujete fotopascu inštalovať v nepriaznivých poveternostných podmienkach, uistite sa, že je odolná voči dažďu, vlhkosti a extrémnym teplotám.

  8. Funkcie odosielania: Ak potrebujete v reálnom čase sledovať svoje záznamy alebo prijímať upozornenia, zvolte fotopascu s funkciou odosielania údajov na váš mobilný telefón alebo e-mail.

  9. Bezpečnosť: Premyslite si miesto inštalácie a uistite sa, že zariadenie je dobre zabezpečené pred krádežou alebo vandalizmom.

  10. Cena a rozpočet: Nakoniec, zohľadnite svoj rozpočet a porovnajte ceny a funkcie rôznych fotopascí. Vyberte si takú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a finančným možnostiam.

Odporúčame navštíviť našu kategóriu produktov Fotopasce.

V prípade otázok, alebo pre pomoc s výberom fotopasce sa nám ozvite na mail kalibersp@kalibersp.sk alebo číslo +421 905 754 948. Radi vám poradíme. 

 

Najlepšie termovízie: ktoré odporúčame?

Termovízie predstavujú revolúciu v technológii sledovania a detekcie. S takým množstvom dostupných možností na trhu je výber tej pravej termovízie skutočnou výzvou. V tomto článku sa pokúsime zjednodušiť tento proces a pomôžeme vám pochopiť, čo je termovízia, ako funguje a na čo sa treba zamerať pri jej výbere.  

poľovník v klobúku uprostred lesa pozoruje okolie cez termovíziu Zdroj: freepik 

Čo je termovízia a ako funguje?

Termovízie sú špeciálne zariadenia, ktoré slúžia na zachytávanie a zobrazenie infračerveného žiarenia. Toto žiarenie je forma energie – tepla, ktorú vyžarujú všetky objekty. Zaujímavosťou je, že termovízia dokáže detegovať teplotné rozdiely až na niekoľko stotín stupňa. 

 

Po zachytení žiarenia termovízia pomocou komplikovaných algoritmov preloží informácie a na displeji sa zobrazí farebný obraz s teplotnými rozdielmi v danom prostredí. Na rozdiel od tradičných kamier, termovízie nie sú závislé od viditeľného svetla. Práve preto sa používajú v tme alebo v podmienkach so zlou viditeľnosťou. 

Využitie termovízie v rôznych odvetviach

  • Poľovníctvo: lovecká a outdoorová termovízia umožňuje poľovníkom nerušene sledovať zver, či už v noci, za zlej viditeľnosti alebo v hustej vegetácii.
  • Bezpečnostné agentúry a polícia: bezpečnostnú termovíziu využívajú na identifikáciu podozrivých osôb v tmavých a skrytých priestoroch.
  • Záchranné služby: pomocou bezpečnostnej termovízie dokážu nájsť a zachrániť osoby, ktoré uviazli v troskách alebo sa stratili v ťažko prístupných oblastiach.
  • Stavebníctvo: stavebná termovízia sa používa na identifikáciu tepelných mostov a únikov tepla, aby budovy boli energeticky efektívne. 
  • Elektrotechnika: priemyselná termovízia odhaľuje prehrievanie komponentov, čím zabraňuje vzniku porúch alebo požiarov.

 ľudia v priestore pozorovaní cez termovíznu kameruZdroj: freepik 

Na čo myslieť pri výbere termovízie?

V nasledujúcich riadkoch sa dozviete o kľúčových parametroch termovízií, na ktoré sa treba zamerať. 

Rozlíšenie (detektora)

Kvalita a presnosť obrazu termovízie vo veľkej miere závisí od rozlíšenia senzora. Rozlíšenie sa vyjadruje početným označením aktívnych bodov. Klasické termovízie disponujú rozlíšením 120x120. Tie kvalitnejšie majú veľkosť obrazu 140x140 alebo 180x180, čo poskytuje detailnejší a presnejší obraz. 

Senzitivita a presnosť termovízie

Výkonnejšie termovízie poskytujú nadštandardnú presnosť pri meraní teploty. Ich odchýlka je len 2 % a vynikajú tepelnou citlivosťou 0,1°C. Toto všetko vedie k presnejším výstupom. 

Kvalita obrazu termovíznej kamery je priamo úmerná počtu infračervených senzorov, pretože väčší počet týchto senzorov znamená viac zobrazovaných informácií na obrazovke. Keď je reč o výkonných termovíziách, dokážu presne merať v teplotných rozsahoch od -20 °C až po 350 °C. 

Obrazová frekvencia

Tento parameter určuje, ako plynulo môžete pozorovať pohybujúce sa objekty. Pokiaľ ide o lov zveri, je dôležité zaobstarať si čo najpresnejšiu termovíziu. Zvieratá sa často zvyknú vyplašiť, a v tom prípade ide o stotiny, aby ste ich mohli zachytiť. Čím je frekvencia vyššia, tým bude obraz plynulejší a nebude vás rozptyľovať zbytočné trhanie či oneskorené zobrazenie objektu. 

Priemer objektívu

Priemer šošovky termovízie ovplyvňuje, čo a ako dobre uvidíte. Medzi veľkosťou objektívu a zorným poľom termopuškohľadu existuje priamy vzťah: väčšia šošovka znamená širšie zorné pole a lepšiu schopnosť rozpoznávania na väčšie vzdialenosti. 

Keď si vyberáte ďalekohľad, mali by ste brať do úvahy svoje potreby a podmienky, v ktorých budete poľovať. V našej ponuke nájdete termovízie s priemerom objektívu od 10 mm do 100 mm. 

 

Otázky, ktoré by ste si mali položiť pred kúpou termovízie s ohľadom na rozsah detekcie a diaľku 
  • V akom teplotnom rozmedzí plánujem používať termovíziu? 
  • Ako ďaleko budú objekty, ktoré potrebujem pozorovať?
  • Chcem pozorovať objekty v blízkosti alebo na diaľku? 
  • Potrebujem zoom?
  • Aká je citlivosť detekcie kamery?
  • Aké sú najmenšie teplotné rozdiely, ktoré potrebujem detegovať?
  • Ako rýchlo by mala kamera reagovať na zmeny teploty?
  • Má kamera funkciu adaptívnej detekcie na rôzne vzdialenosti?

 

Kapacita batérie

Nemenej dôležitým parametrom je kapacita batérie vašej novej termovízie. Nie je nič horšie, ako vyraziť na poľovačku a onedlho zistiť, že termovízia sa vybíja. V ideálnom prípade by mala na jedno nabitie vydržať aspoň sedem hodín. Kratšiu výdrž neodporúčame. 

Mnohé modely tiež umožňujú pripojenie k externým zdrojom, ako je power banka. Dávajte pozor na to, kde nabíjate svoje batérie: používajte spoľahlivé nabíjačky, ktoré ukončia proces nabíjania, keď je batéria plne nabitá. Predlžované nabíjanie môže skrátiť životnosť batérie, takže ju nenabíjajte viac, než je nutné. 

Akú termovíziu kúpiť?

Teraz sa pozrieme bližšie na rôzne druhy termovízie.

Pozorovacia termovízia

Určená pre všeobecné pozorovanie, či už v noci alebo v podmienkach s obmedzeným svetlom, ako sú hmlisté dni alebo temné interiéry. Táto technológia vám umožní vidieť skryté detaily v prostredí. Využívajú ju pozorovatelia prírody, ochranári a bezpečnostné zložky. 

Predsádka

Predsádka na termovíziu je doplnkové zariadenie, ktorého úlohou je maximalizovať schopnosti optického systému. Predsádky sa jednoducho pripájajú k ďalekohľadom alebo puškohľadom.  

Vďaka tejto vylepšenej technológii môžete zaznamenať a analyzovať zdroje tepla v prostredí, čo rozširuje možnosti použitia pôvodného zariadenia. Predsádky nachádzajú využitie najmä v nočných podmienkach, kedy tradičná optika zlyháva alebo nie je efektívna. 

Pulsar

Pulsar termovízie globálne používajú profesionáli v oblasti poľovníctva, bezpečnostných služieb a ďalších odvetviach, ktoré potrebujú to najlepšie z najlepšieho. 

Produkty od Pulsaru kombinujú precízne spracovanie s inovatívnymi technologickými riešeniami. Vďaka nim sa profesionáli môžu spoľahnúť na presný a kvalitný obraz v rôznych podmienkach, či už ide o nočnú poľovačku alebo monitorovanie bezpečnosti v náročných podmienkach.

Termovízia na pušku

Puškohľady s termovíziou sú vysoko špecializované optické zariadenia, ktoré vychádzajú v ústrety potrebám poľovníkov a strelcov. Vďaka svojej pokročilej technológii dokážu detegovať a zobrazovať infračervené žiarenie. 

Táto schopnosť detekcie umožňuje poľovníkom a strelcom vidieť svoje ciele v noci, za súmraku, v hmlistom alebo prašnom prostredí, kde by bežné optické prístroje zlyhali. 

Termovízia na pušku neposkytuje len zlepšenie viditeľnosti v náročných podmienkach, množstvo puškohľadov má pokročilé funkcie, ako sú digitálny zoom, možnosť nahrávania či kompatibilitu s mobilnými aplikáciami. 

Príslušenstvo k termovízii

Pri dokupovaní príslušenstva k termovízii máte k dispozícii široký výber možností. Tu je zoznam niektorých populárnych doplnkov:

  • ochranné kryty, 
  • pamäťové karty, 
  • externé nabíjačky, 
  • náhradné batérie, 
  • nástroje na čistenie, 
  • držiaky a montážne súpravy, 
  • prenosné obaly,
  • objímky. 

3 najlepšie termovízie, ktoré odporúčajú naši zákazníci

Termovízia Hikmicro Lynx Pro LH19

Táto monokulárna ručná pozorovacia termovízia je vybavená 384 × 288 infračerveným detektorom a 1280 × 960 LCOS displejom. Podporuje funkciu pozorovania, sledovania cieľa, merania vzdialenosti, Wi-Fi hot spot pod. 

Vstavaný termálny detektor s vysokou citlivosťou poskytuje dokonale čistý pohľad aj v úplne tmavom teréne. Batéria vydrží viac ako sedem hodín nepretržitej prevádzky. Výhodou je aj možnosť automatickej, manuálnej a externej korekcie obrazu. čierna termovízia Hikmicro Lynx Pro LH19 na bielom pozadíZdroj: https://www.kalibersp.sk/termovizia-hikmicro-lynx-pro-lh19/ 


Termovízia TUBE TL 50 V2

TUBE TL50 V2 predstavuje skok v oblasti termovíznej technológie so vstavaným mikrofónom pre autentický zvukový zážitok a AMOLED displejom s rozlíšením 1024 × 768. Pripojenie externého diaľkomeru cez Bluetooth umožňuje rýchle a presné zameranie vzdialenosti, zatiaľ čo výnimočný dizajn poskytuje optimálny komfort pri zamierení. 

Senzor s vysokou citlivosťou zaručuje detailné zobrazenie, a kombinácia dlhej výdrže batérie a rôznych možností konektivity, vrátane Wi-Fi a USB-C, zabezpečuje flexibilitu v teréne. Vodotesnosť a možnosť nahrávania robia z tejto termovízie výkonný nástroj pre moderného poľovníka.

 čierna termovízia TUBE TL 50 V2 na bielom pozadíZdroj: https://www.kalibersp.sk/infiray-tube-tl-50/  


Termovízia HYBRID 50 W

HYBRID 50 W je špičková termovízia navrhnutá pre lovcov, ktorí sa chcú púšťať do výziev na extrémne vzdialenosti. S vojenským dizajnom, robustnou odolnosťou a veľkým očným reliéfom je tento prístroj pripravený na tvrdé podmienky v teréne. 

Hybrid disponuje prepracovaným balistickým kalkulátorom, ktorý po zmeraní vzdialenosti zadá priamo na displeji balistickú korekciu pre presný výstrel. Súčasne je možné priamo v aplikácii InfiRay Outdoor upravovať balistické údaje a meniť profily. Používateľ si dokonca môže cez APP upraviť a nahrať vlastný balistický kríž. 

Hybrid nesie tento názov vďaka svojmu duálnemu využitiu. Jedným stlačením tlačidiel z neho totiž vytvoríte predsádku. Ostrý obraz na veľkom AMOLED displeji a vylepšené digitálne zoomovanie zaručujú presnosť pri streľbe bez ohľadu na vzdialenosť. 

 čierna termovízia HYBRID 50 W na bielom pozadíZdroj: https://www.kalibersp.sk/infiray-hybrid-50-w/ 

 

Na čo si dať pozor pri výbere termovízie

Pri kúpe termovízie by ste sa nemali riadiť výhradne len cenou. Hoci ide o dôležitý aspekt, kvalita obrazu, spoľahlivosť zariadenia a jeho dlhodobá funkčnosť zariadenia by mali byť na prvom mieste. 

Nekupujte si termovíziu len preto, že je lacnejšia. Nakoniec možno zistíte, že nevyhovuje diaľke, na ktorú ju potrebujete, alebo má slabú výdrž batérie či neposkytuje záznam obrazu. 

Poriadne si prezrite všetky parametre pri vyhliadnutých produktoch a v prípade otázok sa nám ozvite na mail kalibersp@kalibersp.sk alebo číslo +421 905 754 948. Radi vám poradíme.